Mol Master üzemanyagok

MOL MASTER, URALJA A TELJESÍTMÉNYT!

Tapasztalja meg a legújabb MOL Master üzemanyagainkra jellemző innovatív csúcsminőséget, kiemelkedő teljesítményt és megbízható működést. A MOL MASTER-t az üzemanyag-fejlesztés terén évtizedes tapasztalattal rendelkező, elismert szakértők és a legnagyobb európai adalékgyártókkal közösen alkották meg.

Az üzemanyagaink minősége jelentősen túlszárnyalja a jelenleg érvényes, hazai (MSZ EN 228, MSZ EN 590) motorhajtóanyag szabványok által előírt követelményeket, nagyobb hatékonyságot és egyenletes minőséget nyújtva vásárlóinknak. Ezt egy független autóipari vizsgálólabor (DTC Testing GmBH, Ausztria) motorfékpadi mérési eredményei is alátámasztják.

MOL MASTER 95

KIVÁLÓ MINŐSÉG MINDENKINEK

Az új MOL Master 95 motorbenzin kompromisszumok nélkül biztosítja a régebbi és a modernebb (közvetlen befecskendezésű) benzinmotorok mindennapi védelmét, ezzel hozzájárulva azok hosszútávú és megbízható működéséhez. A MOL Master 95 gazdaságosságának és sokoldalúságának köszönhetően minden vásárló számára kiváló választást jelent már az első tankolástól kezdve.

Legfeljebb 10% bioetanol-tartalom

A MOL Master üzemanyagok hatékonyan kezelik a motorban keletkező lerakódásokat. Elősegítik a teljes üzemanyagrendszer tisztítását és tisztántartását, megakadályozzák a lerakódások kialakulását, ezzel biztosítva a lehető legjobb teljesítményt.

Feltisztító és tisztántartó hatás

A MOL Master üzemanyag-receptúra egyik legfontosabb összetevője a motor tisztántartását és feltisztítását biztosító komponens, amely hozzájárul a optimális teljesítmény visszanyeréséhez és fenntartásához.

Csökkentett súrlódás*

A korszerű súrlódáscsökkentő adalék hatására csökken a motoralkatrészek közötti súrlódás, így a MOL Master 95 megbízhatóbb működést, nagyobb hatékonyságot és, így kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást kínálhat.

Kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás*:

A MOL Master 95 használatával kisebb üzemanyagfogyasztás érhető el*

Korrózióvédelem

A nagy mennyiségben hozzáadott korróziógátló adalék megakadályozza a teljes üzemanyag-rendszerben végbemenő korróziós folyamatokat és ezzel hozzájárul a hosszabb élettartamhoz.

Csökkentett súrlódás*

A MOL Master 95 kedvező hatásai minden egyes tankolással tovább erősödnek, így folyamatos és állandó használat mellett megfelelő védelmet biztosíthat a motornak.

*Az MSZ EN 228 termékszabvány minimális követelményeit kielégítő motorbenzinhez viszonyítva.

KIMAGASLÓ ELŐNY
FELTISZTÍTÓ ÉS TISZTÁNTARTÓ HATÁS

Az üzemanyag nem tökéletes égése miatt megjelenő lerakódások a belsőégésű motor működésének természetes részét képezik. Az üzemanyagrendszer különböző részein, leggyakrabban a befecskendező fúvókákon és -szelepeken keletkező lerakódások miatt a motor teljesítménye csökken, így kisebb hatásfokkal, nagyobb fogyasztással működik.

A jelentős mértékű lerakódás növeli a meghibásodások kockázatát, ami hosszabb távon magasabb karbantartási költségeket eredményezhet.
A MOL Master motorbenzinek biztosítják a lerakódások hatékony-kezelését, nem csak a már kialakult lerakódásokat távolítják el, hanem folyamatos használat esetén védőréteget képezve megakadályozzák azok további képződését. Ez a tisztántartóhatás növeli a motor élettartamát és hosszútávú használat során csökkentheti a karbantartási költségeket.

KORRÓZIÓVÉDELEM

A motorélettartam meghosszabbítása érdekében a tisztító hatások mellett nagy hangsúlyt fektettünk a korrózió elleni védelemre is. Speciális összetételének köszönhetően a MOL Master 95 lassítja és gátolja az üzemanyagrendszerben végbemenő természetes korróziós folyamatokat, valamint véd a tárolás során esetlegesen feldúsuló víz korrozív hatásaitól.

MOL MASTER 100

TELJESÍTMÉNY HATÁROK NÉLKÜL

Az új MOL Master 100 prémium motorbenzin egyedülálló, csúcsminőségű összetételének köszönhetően a legjobbat hozza ki régebbi és a legmodernebb belsőégésű benzinmotorokból. A nagyobb kísérleti- (legalább RON 100) és motoroktánszám, valamint a speciálisan kiválogatott keverőkomponensek felhasználása hozzájárul a motor eredeti állapotának fenntartásához és az elérhető teljesítmény maximalizálásához.
Ezt támogatja továbbá az új receptúra fokozott súrlódáscsökkentő, tisztító és tisztántartó hatása, ami új szintre emeli a motorral való törődés fogalmát, emellett lényegesen hosszabb motorélettartamot és alacsonyabb karbantartási költségeket biztosíthat.

Prémium biokomponens-tartalom:
Prémium benzinünk etanol-mentes, helyette az EU környezetvédelmi előírásait is szem előtt tartva prémium biokomponenst tartalmaz ETBE-t (etil-tercier-butil-éter), amely nagy oktánszámának köszönhetően szintén növeli a teljesítményt.

Megnövelt teljesítmény:
A MOL Master 100 kísérleti oktánszáma garantáltan nagyobb, mint 100 (RON 100+), ezzel biztosítva a tökéletesebb égést és maximális teljesítményleadást.

Kiváló feltisztító és tisztántartó hatás

A MOL Master üzemanyagok hatékonyan kezelik a motorban keletkező lerakódásokat. Elősegítik a teljes üzemanyagrendszer tisztítását és tisztántartását, megakadályozzák a lerakódások kialakulását, ezzel biztosítva a lehető legjobb teljesítményt.

Magas fokú súrlódás-csökkentés

A korszerű súrlódásmódosító összetevővel készülő MOL Master 100 csökkenti a motoralkatrészek közötti súrlódást, így az alacsonyabb energiaveszteség még nagyobb teljesítményt és nagyobb hatékonyságot eredményez.

Fokozott korrózióvédelem

A nagy mennyiségben hozzáadott korróziógátló komponens további motorkímélő hatást nyújt, mivel megakadályozza a teljes üzemanyagrendszerben végbemenő korróziós folyamatokat, ezzel hozzájárulva a hosszabb élettartamhoz.

Halkabb és stabilabb alapjárat

A speciális receptúra kiváló vezetési élményt és halkabb üzemmenetet biztosít.

Kisebb károsanyag-kibocsátás

Összetételének és a tökéletesebb égésnek köszönhetően károsanyag-kibocsátás szintje alacsonyabb, mint a kisebb oktánszámú üzemanyagoké.*

Hosszú távú előnyök

Üzemanyagaink jótékony hatásai már az első tankolásnál jelentkezhetnek, de előnyös tulajdonságaikat közép- és hosszútávon tudják maximálisan kifejteni.

*A MOL Master 95 motorbenzinhez viszonyítva.

KIMAGASLÓ ELŐNY
MAGAS FOKÚ SÚRLÓDÁSCSÖKKENTÉS

A gondosan kiválasztott összetevők és az alkalmazott legújabb csúcstechnológia révén a MOL Master 100 prémium motorbenzin a legjobb súrlódáscsökkentő hatékonysággal rendelkező üzemanyagok közé tartozik. A nagyobb mennyiségű súrlódáscsökkentő adalék révén már az első használat során biztosítja az optimális kenőképességet, ezzel növelve a motor teljesítményét és csökkentve a motoralkatrészek kopását.
A csökkentett súrlódás teljesítményromlás nélkül növeli a motor élettartamát.

NAGY OKTÁNSZÁMÚ ÉS TELJESÍTMÉNYŰ PRÉMIUM FORMULA

Az oktánszám közvetlen és közvetett hatással van a motor teljesítményére, az üzemanyaghatékonyságra és a károsanyag-kibocsátásra. A nagyobb oktánszámú motorbenzinek jobb motorhatékonyságot, kedvezőbb fogyasztást, és kisebb ÜHG-kibocsátást tesznek lehetővé.

A MOL Master 100 prémium benzin speciális receptúrája garantálja a legalább 100- as kísérleti oktánszámot (RON 100), mellyel növelhető a motor teljesítménye a jobb kompressziótűrésnek köszönhetően, különleges keverőkomponensei pedig minden fordulatszám-tartományban kifejtik egyedi hatásukat.

Formulázás során bioetanol helyett az ugyancsak nagy oktánszámú prémium biokomponenst (ETBE: etil- tercier-butil-éter) használjuk, mely számos előnye mellett növeli prémium benzinünk stabilitását.

Üzemanyagok paraméterei:

Megfelel az EN MSZ 228 szabványnak
Oktánszám
Sűrűség (15°C-on)
Gőznyomás – Nyári időszak
Gőznyomás – Téli időszak
Biobesorolás
Etanol tartalom
Teljesítményadalék tartalom
Korroziógátlás
Motor feltisztító és tisztántartó képessége
Súrlódáscsökkentés

igen
95-97
0,72-0,775 kg/
45-60kPa (grade A)
50-90 kPa (grade C-D)
E10
max. 10 V/V%
+++
++++
++++
++

igen
100-101
0,72-0,775 kg/
45-60kPa (grade A)
50-90 kPa (grade C-D)
E5
-*
+++++
+++++
+++++
+++

MOL MASTER DIESEL

MEGBÍZHATÓ A MINDENAPOKBAN

A vásárlók és a korszerű gépjárművek igényeit is szem előtt tartva hozzuk forgalomba az egyenletes és megbízható teljesítményt nyújtó, korszerű MOL Master Diesel termékünket. Az üzemanyag-fejlesztéseink legújabb eredményein alapuló univerzális MOL Master Diesel üzemanyagot mezőgazdasági-, szállításiés ipari felhasználásra, valamint az egyéb gazdasági tevékenységet folytató nagykereskedelmi Partnereink számára ajánljuk. A MOL Master Diesel többek közt kiváló tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek jelentősen csökkenthetik a lerakódások kialakulásának kockázatát a motorban, ezáltal teljesítményjavulást és alacsonyabb karbantartási költséget jelentve felhasználók számára.

Biokomponens tartalom

Az EU környezetvédelmi előírásaival összhangban, szigorú minőségellenőrzési szempontoknak megfelelve maximum 7 térfogatszázalék (B7) kiváló minőségű biodízelt (FAME) és prémium minőségű hidrogénezett biokomponenst (HVO) tartalmaz a MOL Master Diesel üzemanyagunk, ezzel hatékonyan csökkentve a károsanyag-kibocsátást.

Feltisztító és tisztántartó hatás

A MOL Master üzemanyag-receptúra egyik legfontosabb összetevője a motor tisztántartását és feltisztítását biztosító komponens, amely hozzájárul az optimális teljesítmény visszanyeréséhez és fenntartásához.

Korrózióvédelem

A korrózió gátló komponens további motorkímélő hatást biztosít, amivel megakadályozza az üzemanyagrendszer korrózióját és ezzel hozzájárul a hosszabb motorélettartamhoz.

Kiváló hidegtűrés

A legmagasabb színvonalat képviselő gyártási folyamatoknak és a gondosan kiválasztott finomítói adalékanyagoknak, valamint a –20°C-os szabványelőírásnál jóval kedvezőbb hidegszűrhetőségi határhőmérsékletnek köszönhetően a MOL Master Diesel a téli körülmények között is biztosítja a megbízható és biztonságos működést.

Gyorsabb tankolás

A MOL Master Diesel habzásgátló összetevője megakadályozza a túlzott habképződést, segíti a keletkező hab gyors megbomlását és ezáltal gyorsabb tankolást tesz lehetővé.

KIMAGASLÓ ELŐNY

FELTISZTÍTÓ ÉS TISZTÁNTARTÓ HATÁS

Az üzemanyag nem tökéletes égése miatt keletkező lerakódások a belsőégésű motor működésének természetes részét képezik. Az üzemanyagrendszer különböző részein, leggyakrabban a befecskendező fúvókákon keletkező lerakódások miatt a motor teljesítménye csökken, így alacsonyabb hatásfokkal, magasabb fogyasztással működik.
A nagymértékű lerakódás növeli a meghibásodások kockázatát, ami hosszabb távon magasabb karbantartási költségeket eredményezhet.
A MOL Master Diesel üzemanyagok biztosítják a lerakódások hatékony kezelését: nemcsak a már kialakult lerakódásokat távolítják el, hanem folyamatos használat esetén védőréteget képezve megakadályozzák azok további képződését. Ez a tisztántartóhatás növeli a motor élettartamát és csökkentheti a gépjármű karbantartásának költségeit

HABZÁSGÁTLÓ TULAJDONSÁG

Az üzemanyag átfolyási sebességétől függően tankolás során gyakori jelenség a túlzott habképződés, amelyet az üzemanyagáramban megrekedt légbuborékok okoznak. Bizonyos esetekben a hab mennyisége lassítja a tankolást, mivel ez tölti ki az üzemanyagtartály egy részét.

A MOL Master üzemanyagok habzásgátló adalékainak köszönhetően:
– A habzás jelentős mértékben csökken, nem alakulnak ki vastagabb habrétegek.
– Segíti a keletkező hab megbomlását, ezzel biztosítva a lehető leggyorsabb, időveszteség nélküli tankolást.

MOL MASTER PREMIUM DIESEL

VÁLASZ MINDEN KIHÍVÁSRA

Az új MOL Master Premium Diesel üzemanyagunk kifejlesztése során arra törekedtünk, hogy ezen termékünk szinte minden paraméterében kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezzen. Prémium termékünk a piaci előírásoknál lényegesen nagyobb cetánszámának köszönhetően extra teljesítményt hozhat ki a dízelüzemű motorokból, a speciális összetevők hosszú távú védelmet nyújtanak a káros lerakódásokkal szemben, az egyedi és jól kidolgozott finomítási folyamatnak köszönhetően pedig a legzordabb téli körülmények esetén is kivételesen jó megoldást kínál. Hidegszűrhetőségi határhőmérséklete (CFPP értéke) a téli időszakban a termékszabvány által előírt értéknél (legfeljebb -20°C) lényegesen jobb (legfeljebb -32°C).

Még gyorsabb tankolás:
A MOL Master Premium Diesel emelt habzásgátló összetevője extrém módon lecsökkenti
a habképződést, mely kiemelkedően gyors tankolást tesz lehetővé.

Tisztább égés:
Az optimalizált minőségi paraméterek és összetevők biztosítják a közel tökéletes égéshez
szükséges feltételeket, csökkenthetik a károsanyag-kibocsátást és felgyorsíthatják a
motorindítást.

Csökkentett biokomponens tartalom

MOL Master Premium Diesel üzemanyagunkba kiváló minőségű, szigorú szempontrendszer alapján kiválasztott és ellenőrzött biodízelt (FAME) keverünk, melynek mennyiségét a téli időszakban maximum 2 térfogatszázalékban korlátozzuk.

Kiváló feltisztító és tisztántartó hatás

A MOL Master Premium Diesel üzemanyag-receptúra egyik legfontosabb összetevője a lerakódás-képződést csökkentő formula, mely magas fokú feltisztító hatásával már az első használattól kezdve javíthatja a motor teljesítményét, hosszú távú tisztántartó hatásával pedig csökkentheti a lerakódások újbóli megjelenésének valószínűségét.

Fokozott korrózióvédelem

A nagy mennyiségben hozzáadott korróziógátló komponens további motorkímélő hatást nyújt, ami megakadályozza az üzemanyagrendszer korrózióját, ezzel is hozzájárulva a hosszabb motorélettartamhoz.

Extrém körülményekre tervezett hidegtűrési tulajdonságok

A legmagasabb színvonalat képviselő gyártási folyamatoknak és a gondosan kiválasztott finomítói alapanyagoknak köszönhetően a MOL Master Premium Diesel extrém hidegszűrhetőségi paraméterekkel (CFPP max. -32°C) rendelkezik, mely a legzordabb téli körülmények között is garantálja a megbízható és biztonságos működést.

Emelt cetánszám

A MOL Master Premium Diesel nagyobb cetánszámmal rendelkezik, mely nagyobb teljesítmény elérését teszi lehetővé felhasználóinak, emellett pedig stabilabb alapjáratot biztosíthat a dízelüzemű gépjárművek számára.

KIMAGASLÓ ELŐNY

Dízelgázolajok egyik legfontosabb minőségi mutatója az alacsony hőmérsékleten történő használat korlátait leíró hidegfolyási jellemzők. A dízelgázolajban alacsony hőmérsékleten paraffin-kristályok képződhetnek, melyek eltömíthetik az üzemanyagszűrőket, gátolva
az üzemanyag szabad áramlását a rendszerben, ezáltal megakadályozva a gépjármű elindulását.

A vonatkozó magyar termékszabvány (MSZ EN 590) előírása szerint a gázolajok hidegszűrhetőségi határhőmérséklete (CFFP) legfeljebb -20°C a téli időszakban, azonban a MOL Master Premium Diesel ennél szignifikánsan alacsonyabb (legfeljebb , -32°C) értékkel rendelkezik. Az egyedülállóan kiváló hideg körülmények közötti viselkedést a rendkívül érzékeny és megbízható alacsony hőmérsékletű vizsgálat eredményei is
alátámasztják: gázolajunk akár a gépjármű hosszabb állását (2-3 nap) követően, extrém hideg időjárás esetén is garantálja az azonnali és gyors indulást.

MEGNÖVELT TELJESÍTMÉNY ÉS EMELT CETÁNSZÁM

A gázolaj cetánszáma sok szempontból meghatározza magát az üzemanyagot. A nagyobb cetánszám magasabb kompressziót tesz lehetővé a motorban, illetve kedvezőbb égési körülményeket biztosíthat. A kompresszió növelése növelheti a motor teljesítményét, valamint stabilabb futást és ezáltal alacsonyabb zaj- és rezgésszintet tesz lehetővé.

MOL Master Premium Diesel üzemanyagunk ezért a szabványelőírásnál lényegesen nagyobb cetánszámmal rendelkezik, mely minden felhasználói szegmens számára igyekszik biztosítani az extra teljesítményt bármilyen kihívásól is legyen szó.

Üzemanyagok paraméterei:

Megfelel az EN MSZ 590 szabványnak
Oktánszám
Sűrűség (15°C-on)
Biotartalom (FAME) – Nyári időszak
Biotartalom (FAME) – Téli időszak
Hidegtulajdonság (CFPP)*** – Nyári időszak
Hidegtulajdonság (CFPP)*** – Téli időszak
Zavarosodási pont téli időszakban
Hidegtűrés téli körülmények között
Teljesítményadalék tartalom
Korroziógátlás
Habzásgátlás
Motor feltisztító és tisztántartó képessége

Igen
min. 51*
0,815-0,845 kg/m³**
0,5-7,0%
0,5-7,0%
5°C vagy hidegebb
-20°C vagy hidegebb
max -9°C
+++
+++
++++
+++
+++

igen
51-55*
0,815-0,845 kg/m³**
0,5-7,0%
max. 2%
5°C vagy hidegebb
-32°C vagy hidegebb
max -15°C
+++++
+++++
+++++
+++++
+++++

Az egyik legnagyobb európai adalék-beszállítóval közösen fejlesztette ki A MOL Master üzemanyag-formulákat, melyek túlszárnyalják az EN228 és EN590 szabványok által előírt követelményeket, nagyobb hatékonyságot és egyenletes minőséget eredményezve.

A MOL Master üzemanyagok a MOL töltőállomási hálózatban nem érhetőek el, ezeket a termékeket kizárólag nagykereskedelmi üzemanyag-szerződéssel rendelkező partnereink felé értékesítik.

További részletek: mol.hu/master